ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

Vlaams Ministerie van Financiën en Begroting
 

Overheidsfinanciën

Een van de kerntaken, naast fiscale regelgeving, van het Vlaams ministerie van Financiën en Begroting, is het behartigen van de financiële belangen van de Vlaamse overheid.

Het ministerie is immers het financiële hart van de Vlaamse overheid. 

Hier worden de inkomsten en uitgaven dan ook gemonitord, worden de kasgelden, waarborgen en de schuld beheerd.

Maandelijks krijgt u op deze pagina's een overzicht van de financiële situatie van de overheid.  Zo krijgt u ook als burger een zicht op de gezondheid van de Vlaamse openbare financiën.

Jaarlijks wordt er ook een schuldrapport opgemaakt.  Daarin wordt een uitvoerig beeld geschetst van de Vlaamse overheidsschuld, en wordt deze in internationaal perspectief geplaatst. 

U vindt de recentste schuldrapporten onderaan deze pagina. Onder Publicaties kunt u de schuldrapporten van de vorige jaren nog raadplegen.

HET SCHULDRAPPORT 2016

KSW_rapport 2016.pdf pdf-document (870 kB, 9 juni 2017) is een technische weergave van de evolutie en de toestand over het jaar en op het einde van het jaar 2016 van de kas, de schuld en de uitstaande waarborgen.

VERWIJLINTERESTEN 2016

Verwijlintresten 1e kwartaal 2017.pdf pdf-document (282 kB, 29 mei 2017)

Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 12 december 2007. Laatst gewijzigd op 9 juni 2017