ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

Vlaams Ministerie van Financiën en Begroting
 

Geen dubbele belasting op bijhorende grond bij aankoop nieuwbouw

Eind vorig jaar besloot de Federale Regering om vanaf 1 januari 2011 ook een btw-heffing van 21% in te voeren op de aankoop van grond die samen met de aankoop van een nieuwbouwwoning gebeurt. Op die manier wilde de Federale Regering uitvoering geven aan een arrest van het Europese Hof van Justitie (Breitsohl-arrest). Momenteel moet er enkel 21% BTW worden betaald op de woning zelf en niet op de bijhorende bouwgrond. Het Vlaams Gewest heft een registratierecht van 10% op de bouwgrond.

Door de nieuwe federale regelgeving, dreigt de Vlaming met een fors oplopende factuur te blijven zitten. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Daarom worden de nodige maatregelen genomen om de registratierechten op de bijhorende grond te laten vallen vanaf 1 januari 2011. Op die manier wordt voorkomen dat er dubbele belasting (btw én registratierechten) op de bijhorende grond moet worden betaald.

Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 26 oktober 2010. Laatst gewijzigd op 29 oktober 2010