Nieuwe podcastaflevering #DeAchterkant – Boekhouder van de Toekomst

Hoe verandert de rol van de boekhouder?

De digitalisering van de boekhouding is al een tijd bezig. Computers nemen repetitieve, manuele taken over en processen zoals de verwerking van facturen worden stilaan geautomatiseerd. Maar terwijl we nog volop in die transitie zitten kondigen nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie zich al aan.

Is de overheidsboekhouding klaar voor die volgende stap? Hoe verandert de rol van de boekhouder? Kan technologie een trigger zijn voor jongeren om meer voor financiële studies te kiezen? Je ontdekt het allemaal in deze aflevering van #DeAchterkant.

Beluister de podcastaflevering

Beluister de aflevering ‘Boekhouder van de Toekomst’.

Al onze podcastafleveringen zijn ook te beluisteren op onze Spotify-pagina.
Ga naar de Spotify-pagina van het Departement Financiën en Begroting.

Bekijk de volledige video-opname

Naast de podcastaflevering, kan je ook de volledige opname van de inspiratiesessie herbekijken.

Bekijk de volledige video-opname van het evenement op de pagina “Video’s”.

#DFB #Podcast #DeAchterkant

“We moeten evolueren naar een adviserende rol waarin we vanaf het begin betrokken zijn en advies kunnen verlenen over alle aspecten die in boekhouding aan bod komen." - Kristof Boon
“We moeten evolueren naar een adviserende rol waarin we vanaf het begin betrokken zijn en advies kunnen verlenen over alle aspecten die in boekhouding aan bod komen.” – Kristof Boon

Wat is #DeAchterkant?

#DeAchterkant is een podcastreeks van het departement Financiën en Begroting. De podcast geeft inzicht in het reilen en zeilen achter de schermen van het departement. Op deze manier willen we interne en externe belanghebbenden inspireren rond een thema dat er toe doet. Ons departement biedt een platform waar experten hun visie en inzichten delen over actuele thema’s.