DFB inspireert: “Is onze overheidsschuld houdbaar?”

Wat is DFB Inspireert?

“DFB inspireert” doet wat het zegt, namelijk interne en externe belanghebbenden inspireren rond een thema dat er toe doet. Ons departement biedt een platform waar experten hun visie en inzichten delen en in debat gaan met het publiek over actuele thema’s. Op die manier bieden we inspiratie, worden wij als departement gevoed en houden we de vinger aan de pols.

Houdbare overheidsschuld

Op 22 juni 2023 vindt er een “DFB inspireert”-moment plaats in het Irish College in Leuven. Van 13.30u tot 15.30u komen Freddy Heylen (Professor macro-economie, Universiteit Gent) over houdbare overheidsschuld en lange termijn verwachtingen voor het rente-groei verschil; Stefan Van Parys (econoom, Nationale Bank van België) over de houdbaarheid van de overheidsfinanciën van federale overheid, gemeenschappen en gewesten en Sven Langedijk (adviseur directie macro-economisch beleid, Europese Commissie) over de rol van houdbare overheidsschuld in het (vernieuwde) Stabiliteits-en Groeipact aan bod. DFB-secretaris-generaal Koen Algoed deelt zijn key takeaways. VRT-host Goedele Wachters leidt de sprekers en het debat in goede banen.

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan in via deze link: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pjgDDGGV6E641k6Jy9UgoJfQy0fvaPtLlQYxaM0Q_6hUNTRGRFNESDNOME42RVpBUlpSRE9UQUZBQS4u